大学英语B3

作者:管理员 来源:本站 浏览:1277 发布时间:2017-5-17 16:09:27

一、交际英语

1.- I think the reference book(参考书)is very helpful.

- _________

A.Good idea.                                    

B.So do I.

C.With pleasure.

D.No problem.

答案:B

2.- What day is today?

- _________

A.It's March 6.

B.It's a fine day today.

C.It's March.

D.It's Monday.

答案:D

3.- Thank you for calling.

- _________

A.Don't mention it.

B.That's fine.

C.Nice talking to you.

D.Call back again.

答案C

4.- How tall is your sister?

- _________

A.She is not very well.

B.She is 28 years old.

C.She is very nice.

D.She is as tall as I am.

答案:D

5.- Thank you ever so much for your lovely gift.

- _________

A.Never mind

B.I'm glad you like it.

C.Please don't say so.

D.No, It's not so good.

答案:B

二、阅读理解

My grandparents can be good fun. They are retired, so they don't work anymore. My grandfather is 68 and my grandmother is 67, but they are not too old to be active. They exercise by playing golf and they go out for meals and to the theater. Sometimes they take me out, too. We have a good time. They also go on great holidays. Last year, they went to China and walked along the Great Wall!

Sometimes, my grandparents like to criticize me. They think that children today have an easy life. Life was very different when they were young and there are many things about my life that they do not understand. They tell me, over and over, how they had to start work at 16. They know that I will go on to university and won't be getting a job until I am 22! They also think that I have too many possessions, such as mobile phones, computers and PSPs. When they were young, they did not have anything like that. What they do not realize is that they cannot compare children at present time. They had the same kinds of things as the rest of people of their age, so do I. It would be very strange if I only had the possessions that they had when they were my age.

6.My grandparents sometimes criticize me. One reason is that children today have an easy life.

A.T

B.F

答案A

7.Grandparents don't work anymore because they are tired.

A.T

B.F

答案B

8.Grandparents had the same kinds of things as people of their age when they were young.

A.T

B.F

答案A

9.The sentence "but they are not too old to be active" means that they are old, so they are not active.

A.T

B.F

答案B

10.My grandparents don't understand many things about my life.

A.T

B.F

答案:A

A characteristic of American culture that has become almost a tradition is to respect the self-made man - the man who has risen to the top through his own efforts, usually beginning by working with his hands. While the leader in business or industry or the college professor occupies a higher social position and commands greater respect in the community than the common laborer or even the skilled factory worker, he may take pains to point out that his father started life in America as a farmer or laborer of some sort.

This attitude toward manual (体力的) labor is now still seen in many aspects of American life. One is invited to dinner at a home that is not only comfortably but even luxuriously (豪华地) furnished and in which there is every evidence of the fact that the family has been able to afford foreign travel, expensive hobbies, and college education for the children; yet the hostess probably will cook the dinner herself, will serve it herself and will wash dishes afterward; furthermore,  the dinner will not consist merely of something quickly and easily assembled from contents of various cans and a cake or a pie bought at the nearby bakery. On the contrary, the hostess usually takes pride in careful preparation of special dishes. A professional may talk about washing the car, digging in his flowerbeds, painting the house. His wife may even help with these things, just as he often helps her with the dishwashing. The son who is away at college may wait on table and wash dishes for his living, or during the summer he may work with a construction gang on a highway in order to pay for his education.

1From Para. 1, we know that in America _________.

A.people tend to have a high opinion of the self-made man

B.people can always rise to the top through their won efforts

C.college professors win great respect from common workers

D.people feel painful to mention their fathers as labors

答案A

2According to the passage, the hostess cooks dinner herself mainly because _________.

A.servants in America are hard to get.

B.she takes pride in what she can do herself

C.she can hardly afford servants

D.it is easy to prepare a meal with canned food

答案B

3The underlined expression “wait on table” in Para. 2 means “_________”.

A.work in a furniture shop

B.keep accounts for a bar

C.wait to lay the table

D.serve customers in a restaurant

答案D

4The author’s attitude towards manual labor is _______.

A.positive

B.negative

C.humorous

D.critical

答案A

5Which of the following could be the best title of the passage?

A.A Respectable Self-made Family

B.American Attitude toward Manual Labor

C.Characteristics of American Culture

D.The Development of Manual Labor

答案:B

三、词汇与语法

16.It took me a long time to ________ the disappointment of failing the exam.

A.get over

B.get up

C.get into

D.get down

答案:A

17.Do you still remember ________?

A.that your father said

B.what your father said

C.did your father say that

D.what did your father say

答案:B

18.The grey building is the place where the workers live, and the white building is the place where the spare parts _____.

A.are producing

B.are produced

C.produced

D.being produced

答案:B

19.The workers are busy ____models for the exhibition.

A.to make

B.with making

C.being making

D.making

答案:D

20.When Lily came home at 5 p.m. yesterday, her mother _____dinner in the kitchen.

A.cooked

B.was cooking

C.cooks

D.has cooked

答案:B

四、完型填空

For thousands of years, people thought of glass as something beautiful to look at. Only recently do they come to __21__ it as something looked through. Stores __22__ their goods in large glass windows. Glass bottles and jars that hold food and drink allow us __23__ the contents. Glass is used to make spectacles, microscopes, telescopes, and __24__ very useful and necessary objects, and glasses, are used by people who can not see perfectly or by people who want to protect their eyes __25__ bright light.

21.

A.think of

B.to see

C.display

D.from

E.many other

答案:A

22.

A.think of

B.to see

C.display

D.from

E.many other

答案:C

23.

A.think of

B.to see

C.display

D.from

E.many other

答案:B

24.

A.think of

B.to see

C.display

D.from

E.many other

答案:E

25.

A.think of

B.to see

C.display

D.from

E.many other

答案:D

五、英译汉

26.I'll be waiting for you at the library this time tomorrow.

答案我明天这时候在图书馆等你。

27.I feel satisfied with my life.

答案:我对生活感到满意。

28.I have a pain in my back.

答案:我的背疼。

29.He has taught English in this university ever since he moved to this city.

答案:他自从移居到这座城市以来就一直在这所大学教英语。

30.Various substances differ widely in their magnetic(磁性的)characteristics.

答案各种材料的磁性有很大的不同。

31.It normally takes a semester for a college freshman to adjust to his college life.

答案:大学新生一般需要花一个学期来适应大学生活。

六、写作

32.写作

Instructions:根据下面所给的题目和提纲用英语写出一篇不少于80词的短文。

1.介绍家庭主要成员;

2.描述令你难忘的家庭活动。

My Family

答案:无