大学英语B4

作者:管理员 来源:本站 浏览:1369 发布时间:2017-5-17 16:10:12

一、交际英语

1.- Sorry to have kept you waiting.

- _________

A.That's OK.                                                          

B.What are you doing?

C.What's wrong with you?                                       

D.Where have you been?

答案:A

2.- Thank you for calling.

- _________

A.Don't mention it.

B.That's fine.

C.Nice talking to you.

D.Call back again.

答案C

3.- What's the matter, John?

- _________

A.I failed my French test.

B.It doesn't matter.

C.Nothing's wrong with him.

D.I don't think I can.

答案:A

4.- Are you going on holiday for a long time?

- _________

A.It was a long time.

B.Two weeks ago.

C.No. Only a couple of days.

D.Not long time ago.

答案:C

5.- Let's go to the library this afternoon.

- _________

A.Yes, that's right.

B.No. I can't.

C.What about you?

D.That's a good idea.

答案:D

二、阅读理解

New York, London, Paris and other big cities are exciting places to live in. There are many interesting things to see and to do. You can go to different kinds of museums, parks and cinemas. You can also go shopping to buy things from all over the world.

But there are some problems in big cities, too. The cost of living is high, and there are too many people in some places of big cities. Every year many people move to the cities because there are some chances to find good jobs, to study at good schools, and to see good doctors. But sometimes these people cannot find work or a good place to live in. Also, too many people in a small place make it hard to keep the cities safe and clean.

Some people enjoy living in big cities, but others do not. Before people move to big cities, they should think about the problems of living there.

6.All people like to live in big cities.

A.T

B.F

答案B

7.In big cities people can go to different kinds of museums.

A.T

B.F

答案A

8.The writer advises people not to move to a big city without thinking about the problems there.

A.T

B.F

答案A

9.Big cities have problems too.

A.T

B.F

答案A

10.The best title for this passage is “Advantages of living in Big cities”.

A.T

B.F

答案:B

When John and Victoria Falls arrived in New York City for one-year stay, they did not bring very many things with them. They had planned either to live in a furnished apartment or to buy used furniture. But they soon learned about a new system that more and more people are using. The renting of home furnishings (bed, tables, dishes, and so on) has become one of America’s fastest growing businesses.

What kinds of people rent their home furnishings instead of buying them? People who are international business or government officials, foreign students, airline workers, young married couples - people whose job or business may force them to move frequently from one city to another. They save a lot of trouble and the cost of moving their furniture each time. They simply rent new furniture when they reach their new homes. Young people with little money do not want to buy cheap furniture that they may soon dislike. They prefer to wait until they have enough money to buy furniture they really like. Meanwhile, they find they can rent better quality furniture than they could afford to buy.

One family, who now have a large, beautiful home of their own, liked their rented furniture so much that they decided to keep renting it instead of buying new things. But usually people don’t like to tell others about it. The idea of renting home furnishings is still quite new, and they are not sure what their neighbors might think.

11.Which of the following has become one of America’s fastest growing businesses?

A.Selling home furnishings.

B.Renting furnished apartments.

C.Selling used furniture.

D.Renting home furnishings.

答案D

12.Why do some people prefer to rent furniture?

A.Because the furniture they get in this way is new.

B.Because it saves them a lot of money.

C.Because it saves them much trouble and money.

D.Because they can always get better quality furniture in this way.

答案C

13.What can you infer from the passage?

A.The idea of renting furniture is not acceptable.

B.Renting furniture is not popular in the couple’s home town.

C.Only those who don’t have enough money to rent furniture.

D.People usually grow to like the furniture they have rented.

答案B

14.Which of the following can best serve as the title of the passage?

A.Rent or Buy?

B.A New Way of Getting Home Furnishings.

C.Furnished Apartments.

D.A New Idea.

答案B

15.Young people liked renting home furniture because_________

A.they have less money.

B.they don’t want to buy old furniture.

C.the new furniture is of good quality.

D.they don’t have much money and don’t want to buy the cheap furniture.

答案:D

三、词汇与语法

16.________ Tom ________ Mary can help me, for they are very busy.

A.Both; and

B.Either; or

C.whether; or

D.Neither; nor

答案:D

17.He was drinking pop ________ the rest of us drank whisky.

A.while

B.as

C.since

D.when

答案:A

18.The harder you study, ____ you will learn.

A.much

B.many

C.the more

D.much more

答案C

19.________ you are leaving tomorrow, we can have dinner together tonight.

A.Since

B.While

C.For

D.Before

答案A

20.Don’t forget ________ the window before leaving the room.

A.to have closed

B.to close

C.having closed

D.closing

答案B

四、完型填空

English is widely used. It__21__ by people in England, Australia and the United States. In Sweden, France and manyother countries, a lot of people understand English, too. It is one of the__22__ languages at international meetings. Most international business letters are__23__ in English. Many books and magazines are printed in English, too .English__24__ be difficult, but it is very useful. It is abridge to so much knowledge. If you know English, you'll find you can__25__ the world better, so we should study it hard.

21. 

A.written

B.may

C.is spoken

D.learn

E.working

答案:C

22.

A.written

B.may

C.is spoken

D.learn

E.working

答案:E

23.

A.written

B.may

C.is spoken

D.learn

E.working

答案:A

24.

A.written

B.may

C.is spoken

D.learn

E.working

答案:B

25.

A.written

B.may

C.is spoken

D.learn

E.working

答案:D

五、英译汉

26.I feel lonely without you.

答案:没有你我感到孤独。

27.The earthquake in Sichuan made Chinese people unite as one.

答案:发生在四川的地震使全中国人民团结的像一个人似的。

28.Take an umbrella with you in case of rain.

答案:带上雨伞以防下雨。

29.There is a large amount of energy wasted due to friction(摩擦).

答案:由于摩擦而损耗了大量的能量。

30.Apples here like water and sunshine.

答案:这里的苹果喜欢水和阳光。

31.In no other country in the world can you find such plants as this one.

答案:像这样的植物在世界上的其他任何一个国家都找不到。

六、写作

32.写作

Instructions:根据下面所给的题目和提纲用英语写出一篇不少于80词的短文。

1.回忆值得记忆的一天;

2.说明为什么值得记忆。

A Day to Remember

答案:无