大学英语B5

作者:管理员 来源:本站 浏览:1225 发布时间:2017-5-17 16:10:58

一、交际英语

1.- Why didn't you tell me?

- _________

A.Sorry, I forgot.                                                   

B.I'm sorry you should wait.

C.I don't know.                                

D.I'd love to.

答案:A

2.- What a beautiful dress you have on today!

- _________

A.It is suitable for me.

B.No, it isn't.

C.You want to have one, too?

D.Thank you.

答案D

3.- How tall is your sister?

- _________

A.She is not very well.

B.She is 28 years old.

C.She is very nice.

D.She is as tall as I am.

答案:D

4.- What's the matter, John?

- _________

A.I failed my French test.

B.It doesn't matter.

C.Nothing's wrong with him.

D.I don't think I can.

答案:A

5.- Good morning, John. How are you doing?

- _________

A.I'm pleased.

B.Good night.

C.Not so bad. And you?

D.How do you do?

答案:C

二、阅读理解

Gladys Holm was a secretary(秘书). She worked in an office all her life. Gladys earned() about $ 15,000 a year. She died when she was 86 years old. And she left a big surprise---$ 18 million! She gave the money to a children's hospital.

Gladys Holm never got married or had any children. But she always liked children, and she wanted to help them. When her friend's daughter was ill in hospital, Gladys brought her a teddy bear. After that, she visited the hospital many times. Every time she visited, she brought teddy bears for those children. After that, people started to call Gladys the “Teddy Bear Lady”.

Gladys always gave toys and presents to her friends and family but no one knew she had a lot of money. She lived in a small house outside Chicago. Everyone was very surprised when they learned she was a millionaire. A family friend said, “She always gave us nice presents and things, but we didn't know she was rich.

How did Gladys get so much money? She asked her boss how to earn more money, and she listened to what he said. She bought the stocks(股票) that he told her to buy, and she got very rich. Before she died, she talked to her friends about “giving something to the children's hospital”. No one knew that the “something” was $ 18 million!

6.Gladys Holm often gave children teddy bears because she liked children very much.

A.T

B.F

答案A

7.Gladys was called the “Teddy Bear Lady”.

A.T

B.F

答案A

8.Everyone was surprised that Gladys lived such a long life.

A.T

B.F

答案B

9.She got rich as she did another job in the hospital.

A.T

B.F

答案B

10.When Gladys Holm became a millionaire, she still lived in the same way.

A.T

B.F

答案:A

Once James Thornhill, a famous English painter, was asked to paint some pictures on the walls of the king's palace in England.

Then workers were sent for and a big platform台子was made.

With the help of a worker, Thornhill started painting on the platform. They worked for a whole year and at last the pictures were ready.

Thornhill was happy when he looked at the pictures, for they were really beautiful. He looked at them for a long time, and then took one step back and looked again. Now the pictures were even more beautiful. He took another step, then another. Finally he was at the very edge of the platform, but he didn't know it because he was thinking of his pictures.

The worker saw everything. "What should I do?" he thought. "Thornhill was at the very edge of the platform. If I cry out, he will take another step, fall off it and surely be killed. "So the worker quickly took some paintand threw it at the pictures.

"What are you doing?" cried the painter, running quickly forward to his pictures.

11.James Thornhill was an English ______.

A.worker

B.artist

C.king

D.writer

答案B

12.He was ordered to ______.

A.paint the wall of the king's palace in England

B.paint some pictures on the wall of the palace

C.build a big platform in front of the palace

D.put up some new pictures on the old wall

答案B

13.It took them ______ to finish the pictures.

A.a month

B.a week

C.twelve months

D.half a month

答案C

14.James Thornhill felt that the ______ he was from the pictures, the  ______ they were.

A.nearer…more beautiful

B.farther…more ugly

C.farther…more beautiful

D.higher above…more good-looking

答案C

15.The worker threw some paint at the pictures in order to ______.

A.save James' life

B.destroy the picture

C.make the picture more beautiful

D.make the king angry

答案A

三、词汇与语法

16.Fish can't live ______ water.

A.with

B.without

C.in

D.on

答案B

17.I ________ writing the article by the time you get back.

A.shall finish

B.must have finished

C.have finished

D.shall have finished

答案:D

18.Eggs, though rich in nourishments, have ______ of fat.

A.a large number

B.the large number

C.a large amount

D.the large amount

答案:C

19.- Write to me when you get home.

- OK, I _______.

A.must

B.should

C.will

D.can

答案C

20.Australia is one of the few countries ____ people drive on the left of the road.

A.which

B.that

C.where

D.on which

答案C

四、完型填空

From Monday to Friday most people are busy working or studying, but in the evenings and weekends they are free and __21__ themselves. Some watch television or go to the movies, others take part in sports. This is decided by their own interests.

There are many different ways to spend our free time. Almost everyone has some kind of__22__. It may be something from colleting stamps to making model planes. Some hobbies are very expensive, but others don't cost anything at all. Some collections are worth a lot of money, others are valuable only to their owners.

I know a man who has a coin collection worth several__23__ dollars. A short time ago he bought a rare fifty-cent piece which cost him 250! He was very happy about this collection and thought the price was all right. On the other hand, my youngest brother collects match boxes. He has almost 600 kinds of them, but I wonder__24__ they are worth any money. However, to my brother they are quite valuable.__25__ makes him happier than to find a new match box for his collection.

That's what a hobby means, I think. It is something we like to do in our free time just for the fun of it. The value in dollars is not important, but the pleasure it gives us is.

21.

A.thousand

B.of

C.Nothing

D.enjoy

E.hobby

答案D

22.

A.thousand

B.of

C.Nothing

D.enjoy

E.hobby

答案E

23.

A.thousand

B.of

C.Nothing

D.enjoy

E.hobby

答案A

24.

A.thousand

B.of

C.Nothing

D.enjoy

E.hobby

答案B

25.

A.thousand

B.of

C.Nothing

D.enjoy

E.hobby

答案C

五、英译汉

26.Do you still have anything that you don't understand?

答案你还有什么不懂的吗?

27.Did you go fishing with your friends last Sunday?

答案:上周日你与你的朋友去钓鱼了?

28.When she got home that evening, she showed her husband the beautiful hat she had bought.

答案:那天傍晚她回家后,给丈夫看她买的那顶漂亮的帽子。

29.Would you please help me with this heavy box?

答案:你能帮我抬一下这个沉箱子吗?

30.Fred was such a hardworking student that he soon came out first in the class.

答案:弗瑞德是一个学习十分用功的学生,所以不久他就成了班里学习最好的学生。

31.A friend of mine from high school is working in England now.

答案我高中的一个朋友目前在英格兰工作。

六、写作

32.写作

Instructions:根据下面所给的题目和提纲用英语写出一篇不少于80词的短文。

1.你在英语学习中遇到什么困难;

2.你如何克服这些困难。

How to Overcome Difficulties in My English Studies

答案